غذاهای مفید و مضر برای بیماران سنگ کلیه
بیمارانی که دچار سنگ کلیه میشوند بهتر است بیشتر غذاهایی که ملین هستند بخورند و از ورزشهای طاقتفرسا و شدید پرهیز کنند. این بیماران دچار سنگ کلیه توجه کنند که مسهلهای قوی برایشان مناسب نیست بلکه با خوردن انجیر، روغن زیتون در غذایشان کمی آن را ملین کنند.
گوشت شتر، گاو، گوساله، گوشتهای مانده و ماهی شور برایشان مضر است و در مقابل مرغ، جوجه و گوشت پرندگان برایشان مناسب است.
نان فتیر به دلیل اینکه باد در شکم تولید میکند برای افرادی که دچار سنگ کلیه میشوند مناسب نیست اما در مقابل نان خشکار که گندم آن شسته نشده و سبوس آن گرفته نشده، برایشان توصیه میشود.
کله پاچه، حلیم، رشته، غذاهای مانده و فریزری، قارچ، غذاهای کنسروی، بادمجان و تخممرغ آبپز برایشان مضر است و در مقابل غذاهایی که نمک کمی دارند زرده تخممرغ نیمه برشته شده و غذاهایی که با گوشت پرندگان وروغن کنجد یا روغن بادام باشد برایشان توصیه میشود. زیتون پرورده، کرفس، عسل، مویز، فلفل و نوشیدنی مانند عرق بهار نارنج برایشان خوب است.
شفتالو، زردآلو و گلابی از جمله میوههای مضر برای این افراد است اما خیار، آلبالو، انجیر، انگور، خربزه و زالزالک از جمله میوههایی است که مصرف آن یکساعت بعد از غذا برایشان توصیه میشود.
همچنین این بیماران میتوانند خشکباری مانند بادام، فندق، پسته و کنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند چون این اقلام خوراکی تقویت کننده معده هستند.