قدیمی ترین وبسایت معتبر فروش دمنوش نیوشا از سال 1397 | صد هزارتومان اعتبار برای خرید بالای یک میلیون | ارسال رایگان برای سفارشات بالای 500 هزار تومان

کبد چرب : از سیر تا پیاز تشخیص تا درمان

این تصویر کبد است

.

کبد چرب امروزه یکی از بیماری هایی است که متاسفانه تعداد زیادی از افراد جامعه را درگیر خود کرده است. این بیماری بر اساس میزان چربی کبد در ۴ گرید تقسیم بندی می شود. بسیاری از افرادی که دچار گرید ۱ یا گرید ۲ این بیماری هستند حتی نمیدانند که دچار این عارضه شده اند. چرا که این بیماری در مراحل اولیه ابتلا شدن، فاقد هرگونه علائم ظاهری است.

با پیشرفت کبد چرب، فرد مبتلا به این عارضه دچار برخی علائم می شود که در این متن به آنها اشاره شده است.

 

اگر میخواهید همه چیز را درباره کبد چرب ، علائم کبد چرب و درمان کبد چرب بدانید تا آخر این نوشته با ما باشید:

 

 

کبد و وظایف آن در بدن: کارخانه شیمیایی بدن

کبد یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین اندام‌های داخلی بدن است که نقش‌های حیاتی بسیاری را ایفا می‌کند. این عضو به نوعی کارخانه شیمیایی بدن محسوب می‌شود و وظیفه تصفیه خون، تولید صفرا، ذخیره مواد مغذی و بسیاری از عملکردهای دیگر را بر عهده دارد.

موقعیت کبد در بدن

کبد در قسمت راست بالای شکم، درست زیر دیافراگم قرار دارد. بخش اعظم آن در سمت راست قسمت فوقانی شکم واقع شده و بخش دیگری تا سمت چپ شکم کشیده می‌شود افراد بدون دست، پا، معده، چشم، گوش و حتی کلیه می توانند به زندگی خود ادامه دهند؛ اما بدون کبد زندگی کردن ممکن نخواهد بود.

 

 

این تصویر کبد سالم است
موقعیت کبد در بدن

 

 

وظایف کبد در بدن چیست ؟

کبد در بدن وظایف بسیار مهمی دارد که برخی از اصلی ترین آنها در ادامه آمده است :

 

عملکردهای اصلی کبد

  • تنظیم سطح هورمون‌ها: کبد در تنظیم سطح هورمون‌های بدن نقش دارد.
  • تصفیه خون: کبد خون را از مواد سمی و زائد پاک می‌کند و سموم را به مواد بی‌ضرر تبدیل می‌کند.
  • تولید صفرا: صفرا مایعی است که به هضم چربی‌ها کمک می‌کند. کبد صفرا را تولید کرده و به کیسه صفرا می‌فرستد.
  • ذخیره مواد مغذی: کبد ویتامین‌ها، مواد معدنی و قند را ذخیره می‌کند و در زمان نیاز آن‌ها را به بدن آزاد می‌کند.
  • تولید پروتئین‌های مهم: کبد بسیاری از پروتئین‌های ضروری برای لخته شدن خون و سایر عملکردهای بدن را تولید می‌کند.
  • متابولیسم داروها: کبد داروها را تجزیه و متابولیزه می‌کند.

سایر وظایف کبد:

  • جذب و متابولیسم بیلی‌روبین: بیلی‌روبین ماده‌ای زرد رنگ است که از تجزیه گلبول‌های قرمز خون تولید می‌شود. کبد این ماده را از خون جذب کرده و آن را به ماده‌ای تبدیل می‌کند که از طریق مدفوع دفع می‌شود.
  • تولید فاکتورهای انعقادی: کبد بسیاری از فاکتورهای انعقادی خون را تولید می‌کند که برای لخته شدن خون ضروری هستند.
  • تنظیم سطح قند خون: کبد در تنظیم سطح قند خون نقش مهمی دارد.
  • تولید کلسترول: کبد بخشی از کلسترول مورد نیاز بدن را تولید می‌کند.
  • ذخیره آهن: کبد مقداری از آهن بدن را ذخیره می‌کند.

 

اگر چه هر یک از وظایف فوق دارای اهمیت فوق العاده ای برای ادامه زندگی است؛ اما تولید صفرا شاید مهمترین کار کبد به شمار آید.

 

 

 

 

 

صفرا چیست ؟

همه چیز درباره ی صفرا: مایع حیاتی برای هضم چربی‌ها

صفرا مایعی است که توسط کبد تولید می‌شود و نقش بسیار مهمی در هضم چربی‌ها دارد. این مایع غلیظ و به رنگ زرد یا سبز مایل به قهوه‌ای است. صفرا ترکیبات مختلفی از جمله نمک‌های صفراوی، کلسترول، بیلی‌روبین و آب را در خود دارد.

نقش صفرا در بدن:

  • هضم چربی‌ها: مهم‌ترین وظیفه صفرا، کمک به هضم چربی‌ها است. نمک‌های صفراوی موجود در صفرا، چربی‌ها را به ذرات کوچک‌تر شکسته و باعث می‌شوند که آنزیم‌های لوزالمعده بتوانند به راحتی روی آن‌ها عمل کنند.
  • جذب ویتامین‌های محلول در چربی: ویتامین‌های A، D، E و K که در چربی‌ها حل می‌شوند، با کمک صفرا در روده جذب می‌شوند.
  • حذف مواد زائد: بیلی‌روبین، یک ماده زائد حاصل از تجزیه گلبول‌های قرمز خون، توسط صفرا از بدن دفع می‌شود.

تولید و ذخیره صفرا:

  • کبد: کبد به طور مداوم صفرا تولید می‌کند.
  • کیسه صفرا: صفرا تولید شده توسط کبد، به داخل کیسه صفرا تخلیه می‌شود و در آنجا تا زمان نیاز ذخیره می‌شود.
  • مجاری صفراوی: هنگامی که غذا چرب وارد روده می‌شود، هورمونی ترشح می‌شود که باعث انقباض کیسه صفرا و تخلیه صفرا به داخل روده می‌شود.

مشکلات مرتبط با صفرا:

  • سنگ صفرا: تشکیل کریستال‌هایی در کیسه صفرا یا مجاری صفراوی که می‌تواند باعث انسداد و درد شود.
  • التهاب کیسه صفرا: التهاب کیسه صفرا که معمولاً به دلیل انسداد مجاری صفراوی توسط سنگ رخ می‌دهد.
  • سرطان کیسه صفرا: یک بیماری نادر که معمولاً در افراد مسن‌تر دیده می‌شود.

علل تشکیل سنگ صفرا:

  • کلسترول بالا: افزایش سطح کلسترول در صفرا می‌تواند باعث تشکیل سنگ شود.
  • بیلی‌روبین بالا: افزایش سطح بیلی‌روبین نیز می‌تواند به تشکیل سنگ کمک کند.
  • کمبود اسیدهای صفراوی: کاهش سطح اسیدهای صفراوی می‌تواند باعث تشکیل سنگ شود.
  • ژنتیک: برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی مستعد تشکیل سنگ صفرا هستند.
  • چاقی: چاقی یکی از عوامل خطر برای تشکیل سنگ صفرا است.

علائم سنگ صفرا:

  • تب و لرز
  • درد شدید در قسمت بالای شکم: این درد معمولاً پس از خوردن یک وعده غذایی چرب رخ می‌دهد.
  • تهوع و استفراغ
  • زردی پوست و چشم‌ها

 

 

ذخیره گلیکوژن (نشاسته حیوانی) توسط کبد:

انبار انرژی بدن

بدن ما برای انجام فعالیت‌های روزانه خود نیاز به انرژی دارد. این انرژی را عمدتاً از غذایی که می‌خوریم به دست می‌آوریم. یکی از مهم‌ترین منابع انرژی بدن، قندی به نام گلوکز است. گلوکز از کربوهیدرات‌هایی که در غذاهایی مثل نان، برنج و میوه‌ها وجود دارد، تأمین می‌شود.

گلیکوژن: انبار گلوکز

وقتی گلوکز بیشتری از نیاز فوری بدن وارد بدن شود، بدن آن را به شکل ماده‌ای به نام گلیکوژن ذخیره می‌کند. گلیکوژن مثل یک انبار کوچک است که سلول‌های بدن از آن در مواقع نیاز به گلوکز برداشت می‌کنند. این انبارها عمدتاً در دو قسمت از بدن، یعنی کبد و عضلات قرار دارند.

ساخت و شکستن گلیکوژن

  • ساخت گلیکوژن: فرآیند تبدیل گلوکز به گلیکوژن را گلیکوژنز می‌گویند. این فرآیند زمانی اتفاق می‌افتد که قند خون زیاد باشد.
  • شکستن گلیکوژن: وقتی بدن به انرژی نیاز دارد، گلیکوژن ذخیره شده شکسته می‌شود و دوباره به گلوکز تبدیل می‌شود. این فرآیند گلیکوژنولیز نام دارد.

مراحل ذخیره و استفاده از گلیکوژن در کبد:

  1. جذب قند از روده: پس از هضم غذا، قندهای ساده از روده وارد خون می‌شوند.
  2. انتقال به کبد: بخشی از این قندها به کبد منتقل می‌شود.
  3. تبدیل به گلیکوژن: در کبد، قند به گلیکوژن تبدیل شده و به صورت گرانول‌های کوچک ذخیره می‌شود.
  4. استفاده از گلیکوژن: زمانی که بدن به انرژی نیاز دارد، هورمون‌هایی ترشح می‌شوند که باعث تجزیه گلیکوژن به گلوکز می‌شوند.
  5. ورود گلوکز به خون: گلوکز آزاد شده وارد خون شده و در اختیار سلول‌های بدن قرار می‌گیرد.

آنزیم‌ها: کارگران کوچک بدن

برای اینکه این فرآیندهای ساخت و شکستن گلیکوژن به درستی انجام شوند، به کمک موادی به نام آنزیم نیاز است. آنزیم‌ها مثل کارگرانی هستند که واکنش‌های شیمیایی بدن را سرعت می‌بخشند. هزاران نوع آنزیم مختلف در بدن وجود دارد که هر کدام وظیفه خاصی را انجام می‌دهند.

این تصویر  وظایف گلیکوژن در کبد سالم را نشان میدهد
گلیکوژن در کبد

به طور خلاصه:

  • گلوکز: سوخت اصلی بدن
  • گلیکوژن: انبار گلوکز
  • گلیکوژنز: ساخت گلیکوژن
  • گلیکوژنولیز: شکستن گلیکوژن
  • آنزیم: کاتالیزور واکنش‌های شیمیایی

چرا گلیکوژن مهم است؟

  • تأمین انرژی سریع: وقتی به طور ناگهانی به انرژی نیاز پیدا می‌کنیم، بدن می‌تواند به سرعت گلیکوژن ذخیره شده را به گلوکز تبدیل کند.
  • تنظیم قند خون: گلیکوژن به حفظ سطح قند خون در حالت طبیعی کمک می‌کند.
  • فعالیت‌های بدنی: ورزشکاران از ذخایر گلیکوژن عضلات برای انجام فعالیت‌های شدید استفاده می‌کنند.

کبد مانند یک انبار است که در آن قند اضافی به صورت گلیکوژن ذخیره می‌شود. این ذخیره برای مواقعی که بدن به انرژی نیاز دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این ترتیب، کبد نقش بسیار مهمی در تنظیم سطح قند خون و تأمین انرژی پایدار برای بدن ایفا می‌کند. از منظر ذخیره کردن ماده ی گلیکوژن یا نشاسته ی حیوانی، کبد بصورت پیوسته در جذب مواد نشاسته ای دخالت دارد.

این تصویر کبد چرب را نشان میدهد
کبد چرب

 

 

نقش کبد در متابولیسم و ساخت پروتئین های بدن:

کبد؛ کارخانه تولید و بازیافت پروتئین‌ها

کبد علاوه بر نقش کلیدی خود در تنظیم قند خون، در متابولیسم پروتئین‌ها نیز نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. پروتئین‌ها که از واحدهای کوچکتری به نام اسیدهای آمینه تشکیل شده‌اند، برای ساخت سلول‌های جدید، آنزیم‌ها و هورمون‌ها در بدن ضروری هستند.

تبدیل اسیدهای آمینه اضافی به اوره:

  • تجزیه پروتئین‌ها: هنگامی که پروتئین‌های موجود در غذا هضم می‌شوند، به اسیدهای آمینه تجزیه می‌شوند.
  • انتقال به کبد: بخشی از این اسیدهای آمینه به کبد منتقل می‌شوند.
  • تبدیل به اوره: اگر بدن به تمام اسیدهای آمینه دریافتی نیاز نداشته باشد، کبد بخشی از آن‌ها را به اوره تبدیل می‌کند. اوره یک ماده زائد نیتروژنی است.
  • دفع اوره: اوره تولید شده توسط کبد از طریق خون به کلیه‌ها منتقل شده و از طریق ادرار از بدن دفع می‌شود.

چرا کبد اسیدهای آمینه اضافی را به اوره تبدیل می‌کند؟

  • حفظ تعادل نیتروژن: بدن نمی‌تواند مقدار زیادی نیتروژن را در خود نگه دارد. بنابراین، کبد با تبدیل اسیدهای آمینه اضافی به اوره، به حفظ تعادل نیتروژن در بدن کمک می‌کند.
  • جلوگیری از مسمومیت: تجمع بیش از حد آمونیاک (یک محصول جانبی متابولیسم پروتئین‌ها) در بدن می‌تواند سمی باشد. کبد با تبدیل آمونیاک به اوره، از مسمومیت بدن جلوگیری می‌کند.

به طور خلاصه:

کبد علاوه بر نقش خود در تنظیم قند خون، در متابولیسم پروتئین‌ها نیز نقش مهمی ایفا می‌کند. کبد با تبدیل اسیدهای آمینه اضافی به اوره، به حفظ تعادل نیتروژن در بدن و جلوگیری از مسمومیت کمک می‌کند.

نقش‌های دیگر کبد در متابولیسم پروتئین‌ها:

  • تخریب برخی از هورمون‌ها: کبد در تخریب برخی از هورمون‌های پروتئینی نقش دارد.
  • سنتز پروتئین‌های پلاسما: کبد بسیاری از پروتئین‌های پلاسما مانند آلبومین و فاکتورهای انعقادی را سنتز می‌کند.
  • تبدیل آمینواسیدها به یکدیگر: کبد می‌تواند برخی از اسیدهای آمینه را به اسیدهای آمینه دیگر تبدیل کند.

 

 بیماری‌های کبد: فیلتر بدن در خطر

کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن است که نقش تصفیه‌خانه را برای خون ایفا می‌کند. این عضو حیاتی، سموم و مواد زائد را از خون جدا کرده و آن‌ها را دفع می‌کند. اما متأسفانه، کبد نیز مانند سایر اندام‌ها، مستعد ابتلا به بیماری است.

چه عواملی باعث بیماری کبد می‌شوند؟

دلایل مختلفی می‌توانند به بیماری کبد منجر شوند، از جمله:

  • مصرف بیش از حد الکل: الکل یکی از شایع‌ترین عوامل آسیب به کبد است.
  • هپاتیت ویروسی: ویروس‌های هپاتیت A، B و C می‌توانند به کبد آسیب جدی وارد کنند.
  • بیماری کبد چرب غیرالکلی: این بیماری با چاقی، دیابت و مقاومت به انسولین مرتبط است.
  • بیماری‌های خود ایمنی: در این بیماری‌ها، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های کبد حمله می‌کند.
  • مواد شیمیایی و داروها: برخی مواد شیمیایی و داروها می‌توانند به کبد آسیب برسانند.
  • اختلالات ژنتیکی: برخی بیماری‌های کبدی ارثی هستند.

علت بسیاری از مشکلات کبدی چیست؟

تغذیه ناسالم، عامل اصلی بیماری‌های کبد و کلیه

سبک زندگی مدرن و تغذیه نامناسب، دو عامل اصلی در بروز بیماری‌های کبد و کلیه هستند. مصرف بیش از حد مواد غذایی فرآوری شده، گوشت‌های قرمز، لبنیات پرچرب، نوشابه‌های گازدار، غذاهای سرخ شده و تنقلات شور، فشار زیادی بر کبد و کلیه وارد می‌کند.

چرا این مواد غذایی برای کبد و کلیه مضر هستند؟

  • کبد به عنوان فیلتر بدن: کبد وظیفه دارد سموم و مواد زائد ناشی از هضم این مواد غذایی را تصفیه کند. مصرف زیاد این مواد، باعث اضافه کاری کبد شده و در درازمدت به آن آسیب می‌رساند.
  • کلیه‌ها به عنوان تصفیه‌خانه بدن: کلیه‌ها نیز موظف به دفع مواد زائد و سمومی هستند که کبد آن‌ها را پردازش کرده است. مصرف بیش از حد این مواد، باعث افزایش بار کاری کلیه‌ها شده و خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی را افزایش می‌دهد.

عواقب مصرف بیش از حد این مواد غذایی:

  • بیماری‌های کبدی: مانند کبد چرب، سیروز کبدی و سرطان کبد
  • بیماری‌های کلیوی: مانند سنگ کلیه، نارسایی کلیه و عفونت‌های کلیوی

نتیجه‌گیری:

تغذیه سالم و متعادل، یکی از مهم‌ترین عوامل حفظ سلامت کبد و کلیه است. کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده، گوشت‌های قرمز، لبنیات پرچرب، نوشابه‌های گازدار و تنقلات شور و جایگزینی آن‌ها با میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و آب، می‌تواند به پیشگیری و درمان بیماری‌های کبد و کلیه کمک کند.

انواع بیماری‌های کبد

بیماری‌های کبدی انواع مختلفی دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • سرطان کبد: رشد سلول‌های سرطانی در کبد است.
  • هپاتیت: التهاب کبد است که معمولاً توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شود.
  • سیروز کبدی: مرحله پیشرفته بیماری کبد است که در آن بافت‌های کبد جایگزین بافت‌های اسکار می‌شوند.
  • کبد چرب: تجمع چربی در سلول‌های کبد است.

 

نبود کبد یعنی پایان زندگی

اکنون به خوبی مشخص شده است که که کبد عضو مؤثر و مهمی در حفظ توازن و تعادل تغذیه است. همچنین این اندام به عنوان یک عامل دفاعی قوی در برابر سمومی که در بدن وارد می شوند به شمار می آید (در حال سلامت یا بیماری)

همچنین، چنان که قبلا متذکر شدیم، کبد بزرگترین دفاع کننده در مقابل داروهای وارده به بدن است. بنابراین پر واضح است که که اگر کبد به دلایلی از کار خود باز ماند، همه دستگاه های بدن بلافاصله از راههای مختلف دچار اختلال شدید می گردند. بنابر این می توان گفت اگر کسی دائما پرخوری کند و با غذاهای نامناسب بخورد به کبد خود فشار و آسیب وارد می آورد که نتیجه ی آن بد کار کردن و بیماری این عضو مهم است.

 

 

 

بیماری کبد چرب چیست؟

این بیماری حاصل از رسوب چربی در سلول های کبدی است.

 

این تصویر کبد چرب و کبد سالم است
تفاوت کبد چرب و کبد سالم

 

 

 

آمار ابتلا به کبد چرب در ایرانی ها 

۳۳% ایرانیان میانسال دچار عارضه کبد چرب هستند

۲۶% از ایرانیان دچار گرید ۱ هستند

۶% از ایرانیان دچار گرید ۲ هستند

۱% از ایرانیان دچار گرید ۳ و ۴ هستند.

 

 

 

 

 

 

علت ابتلا به بیماری کبد چرب 

کبد چرب: تهدیدی خاموش برای سلامتی

کبد چرب، بیماری‌ای است که به مرور زمان پیشرفت می‌کند و در صورت عدم درمان، عواقب جدی برای سلامتی به همراه دارد. علت اصلی این بیماری، سبک زندگی ناسالم است که شامل تغذیه نامناسب، کم‌تحرکی و چاقی می‌شود.

در مراحل اولیه، کبد چرب اغلب بدون علامت است و فرد متوجه مشکل خاصی نمی‌شود. اما اگر این بیماری درمان نشود، می‌تواند به نارسایی کبد و در نهایت مرگ منجر شود.

چرا کبد چرب خطرناک است؟

  • پیشرفت خاموش: کبد چرب اغلب بدون ایجاد علائم قابل توجه پیشرفت می‌کند.
  • نارسایی کبد: در صورت عدم درمان، می‌تواند به نارسایی کبد منجر شود که یک بیماری جدی و تهدیدکننده زندگی است.
  • عوارض جدی: نارسایی کبد می‌تواند منجر به تجمع مایعات در بدن، زردی پوست و چشم‌ها، اختلالات خونریزی و نارسایی سایر اندام‌ها شود.

علل اصلی کبد چرب:

سندرم متابولیک: ترکیبی از عوامل خطر مانند چاقی، فشار خون بالا، چربی خون بالا و مقاومت به انسولین.

تغذیه ناسالم: مصرف زیاد غذاهای چرب، قندی، فرآوری شده و الکل.

کم‌تحرکی: نداشتن فعالیت بدنی کافی.

چاقی: افزایش وزن و تجمع چربی در بدن، به‌ویژه در ناحیه شکم.

دیابت: مقاومت به انسولین و افزایش قند خون.

 

 

 

 

 

انواع کبد چرب :

این بیماری در ۴ دسته تقسیم بندی می شود که در ادامه آمده است:

 

کبد چرب گرید ۱

مراحل ابتدایی عارضه چرب شدن کبد را ” کبد چرب گرید یک ” می نامند. در این مرحله ممکن است فرد مبتلا دچار برخی ناراحتی های گوارشی گردد. بهترین زمان برای رسیدگی به کبد چرب و درمان آن در مرحله گرید یک است.

در این مرحله ممکن است طی آزمایشات مشخص گردد که آنزیم های کبدی از حالت نرمال خارج شده اند.

کبد چرب گرید یک می تواند از طریق آزمایش های تشخیص طبی و یا سونوگرافی و سی تی اسکن تشخیص داده شود.

 

 

 

 

کبد چرب گرید ۲

اگر فرد دچار گرید ۱ نسبت به پاکسازی کبد خود اقدام نکند، بیماری وی پیشرفت کرده و دچار گرید ۲ خواهد شد.

از علائم بیماری کبد چرب گرید ۲ می توان به خستگی و بی حالی، کاهش وزن، بی اشتهایی، تهوع، درد در مرکز و سمت راست شکم، زرد شدن چشم ها، ورم پا و شکم، خارش پوست و سردرگمی ذهنی نام برد.

برای درمان کبد چرب گرید ۲ حتماً می بایست سریعاً اقدام شود. یکی از راههای مطمئن برای رها شدن از شر این بیماری پاکسازی کبد با استفاده از گیاهان دارویی است.

برای بهبود کبد چرب گرید ۲ می توان از طب سنتی مدد گرفت. استفاده از گیاه خار شتر، چای سبز و علف لیمو، گیاه خار مریم، کاسنی و شاطره در کاهش عوارض کبد چرب گرید دو در طب سنتی توصیه شده اند.

 

 

کبد چرب گرید ۳

در اثر نرسیدن به کبد دچار گرید ۲، این بیماری پیشرفت کرده و به گرید ۳ تبدیل می شود. در این مرحله بیمار حتماً میبایست تحت مراقبت های ویژه بیمارستانی قرار بگیرد. در صورت پیشرفت، بیمار مبتلا به سیروز کبدی، سرطان کبد و نارسایی و از کار افتادگی کبد خواهد شد و نهایتاً مرگ در انتظار او خواهد بود.

در این حالت کبد با مقدار زیادی از چربی گسترش یافته روبرو است. بنابراین کبد دیگر نمی تواند به خوبی کار خود را انجام دهد و گردش خون به خوبی انجام نمی شود.

در این مرحله احتمال دارد بیمار به طور ناخودآگاه از هوش برود و تا حد کما پیش برود تا حدی که بیمار نیاز به دیالیز کلیه داشته باشد.

 

 

 

کبد چرب گرید ۴

این مرحله پیشرفته ترین مرحله بیماری کبد چرب است. در این مرحله شانس زنده ماندن بیمار کاهش می یابد. گاهی ممکن است با انجام پیوند کبد از مرگ بیمار مبتلا به گرید ۴ جلوگیری کرد.

 

 

 

این تصویر مراحل نارسایی کبد را نشان می دهد
مراحل نارسایی کبدی

 

 

 

 

دسته بندی بیماری کبد چرب از دیدگاه علت آنها :

 

کبد چرب الکلی :

اگر فرد به خوردن الکل و مشروب عادت کرده باشد، با این کار به کبد خود آسیب می زند. کبد چرب از نوع الکلی، جزو اولین مراحل بیماری های کبدی به شمار می آید. در این بیماری، کبد فرد قادر به شکستن چربی ها نیست. اگر فرد نوشیدن الکل را کنار بگذارد، کبد چرب الکلی او به تدریج درمان می شود. در غیر این صورت، علائم کبد چرب شدید و شدیدتر می شود و فرد را به سیروز کبدی دچار می کند.

 

کبد چرب غیر الکلی:

بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD)، اصطلاحی است برای طیف وسیعی از شرایط ناشی از تجمع چربی در کبد. این بیماری معمولاً در افرادی مشاهده می‌شود که اضافه وزن یا چاق هستند.

NAFLD در مراحل اولیه معمولاً هیچ آسیبی ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند به آسیب جدی کبد، از جمله سیروز، منجر شود.

داشتن سطح بالای چربی در کبد شما همچنین با افزایش خطر مشکلات جدی سلامتی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری کلیوی مرتبط است.

اگر قبلاً دیابت دارید، NAFLD احتمال ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد.

اگر در مراحل اولیه تشخیص داده و مدیریت شود، ممکن است از بدتر شدن NAFLD جلوگیری کرده و میزان چربی در کبد خود را کاهش دهید.  

مراحل بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD)

NAFLD در ۴ مرحله اصلی پیشرفت می‌کند.

اکثر افراد فقط به مرحله اول مبتلا می‌شوند، معمولاً بدون اینکه متوجه شوند.

در تعداد کمی از موارد، می‌تواند پیشرفت کرده و در صورت عدم تشخیص و مدیریت، در نهایت به آسیب کبد منجر شود.

مراحل اصلی NAFLD عبارتند از:

  • کبد چرب ساده (استئاتوز): تجمع بی‌ضرر چربی در سلول‌های کبد که ممکن است فقط در آزمایشات انجام شده برای دلایل دیگر تشخیص داده شود.
  • هپاتیت استئاتوئید غیرالکلی (NASH): یک شکل جدی‌تر از NAFLD، جایی که کبد ملتهب شده است.
  • فیبروز: جایی که التهاب مداوم باعث ایجاد بافت اسکار در اطراف کبد و رگ‌های خونی نزدیک می‌شود، اما کبد همچنان می‌تواند به طور طبیعی کار کند.
  • سیروز: شدیدترین مرحله، پس از سال‌ها التهاب رخ می‌دهد، جایی که کبد کوچک شده و زخم شده و لخته می‌شود؛ این آسیب دائمی است و می‌تواند به نارسایی کبد و سرطان کبد منجر شود.

سال‌ها طول می‌کشد تا فیبروز یا سیروز ایجاد شود. مهم است که تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید تا از بدتر شدن این بیماری جلوگیری کنید.

آیا من در معرض خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) هستم؟

اگر موارد زیر را دارید، در معرض خطر افزایش یافته NAFLD هستید:

  • چاق یا اضافه وزن هستید، به‌ویژه اگر چربی زیادی در اطراف کمر خود دارید (شکل بدن “سیب‌مانند”)
  • دیابت نوع ۲ دارید
  • یک بیماری دارید که نحوه استفاده بدن شما از انسولین را تحت تأثیر قرار می‌دهد
  • مقاومت به انسولین هستید، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • تیروئید کم‌کار دارید
  • فشار خون بالا دارید
  • کلسترول بالایی دارید
  • سندرم متابولیک (ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی) دارید
  • بیش از ۵۰ سال سن دارید
  • سیگار می‌کشید

اما NAFLD در افرادی بدون هیچ یک از این عوامل خطر، از جمله کودکان خردسال، تشخیص داده شده است.

اگرچه بسیار شبیه بیماری کبد مرتبط با الکل (ARLD) است، NAFLD ناشی از نوشیدن بیش از حد الکل نیست.

 

کبد چرب بارداری:

کبد چرب بارداری، بسیار نادر است؛ اما در بعضی از خانمهای باردار به وجود می آید. جمع شدن چربی در کبد، هم برای مادر و هم برای جنین خطرناک است. کبد چرب بارداری نیز می تواند به نارسایی کلیه ها، نارسایی کبد، عفونت شدید یا خونریزی منجر شود.

 

 

 

علائم کبد چرب

 

کبد چرب، یک بیماری خاموش است؛ بدین معنی که  هرگز با درد ناگهانی و شدید همراه نخواهد بود.

اما این بیماری با علائمی همراه است. با دیدن نشانه های زیر، باید به سلامتی کبد خود مشکوک شوید :

 

  • ضعف عمومی و شدید بدن
  • کاهش ناگهانی اشتها و کاهش وزن
  • احساس خستگی  مداومو بی حالی دائمی
  • عدم داشتن تمرکز حواس
  • گیجی و سردرگمی مداوم
  • حالت تهوع و استفراغ
  • درد در مرکز و سمت راست شکم (این درد گاهی اوقات تا شانه ها نیز کشیده می شود!)
  • بزرگ شدن غیر طبیعی شکم  (حالت شکم گلدانی)
  • اضافه وزن غیر طبیعی (کبد چرب در بعضی از افراد باعث اضافه وزن آنها می شود و در بعضی از افراد منجر به کاهش وزن می شود.)
  • احساس خارش پیوسته در بدن
  • عصبانیت و پرخاشگری
  • درد مکرر پا و پیچ خوردگی مکرر پا
  • احساس مورچه روی یا مور مور در قسمتهای مختلف بدن
  • بدبو شدن عرق و زرد رنگ بودن عرق
  • سوزن سوزن شدن دست ها و پاها
  • اشکال در تنفس
  • سردرد مداوم
  • حساسیت و تحمل نکردن بعضی از مواد غذایی خصوصاً چربی ها
  • ترش کردن و ریفلاکس مواد غذایی در معده
  • ریزش موی شدید و ناگهانی
  • چسبندگی مدفوع 

اگر به این علائم کبد چرب دچار شده اید، وقت را تلف نکنید و برای چکاپ و انجام آزمایش به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

پیشگیری از ابتلا به چربی کبد

پیشگیری از این بیماری صرفاً از طریق اصلاح سبک زندگی، ورزش کردن، مصرف غذاهای سالم و نیز پاکسازی کبد امکان پذیر است.

 

این تصویر کبد با تغذیه سالم است
پاکسازی کبد با تغذیه سالم

 

 

 

 

درمان کبد چرب

در صورتی که به این بیماری مبتلا هستید روش های زیر را برای درمان پیش رو دارید.

 

 

 

 

 

درمان کبد چرب در طب نوین

این روشها با استفاده از دارو ها بصورت قرص کبد و یا آمپول های موجود در بازار انجام می شود. این روش برای افرادی که در مراحل پیشرفته بیماری هستند الزامی است. هزینه این روش ها نسبت به روش های دیگر بسیار بالاتر و پرهزینه تر می باشد.

 

 

راهکار طب سنتی برای کبد چرب

طب سنتی راهکارهایی را برای درمان این بیماری در نظر گرفته است که بسیار مجرب و اثر بخش است. در ادامه روش های مختلف درمان کبد چرب با طب سنتی آمده است:

 

 

درمان گیاهی کبد چرب / رفع علائم کبد چرب با گیاهان دارویی

در این روش که با استفاده از گیاهان دارویی انجام می شود بیمار از جوشانده گیاه دارویی بصورت دمنوش استفاده می نماید. همچنین در این روش از عرق تازه برخی از گیاهان دارویی مثل آرتیشو نیز استفاده می شود.

گیاهان بسیار معتبری که برای درمان کبد چرب ارائه می شوند عبارتند از :

گیاه خار مریم

گیاه چای سبز

گیاه زنجبیل

گیاه نعناع

گیاه گزنه

گیاه زرشک

گیاه چای ترش

گیاه بابونه

گیاه زردچوبه

 

این تصویر علایم کبد چرب را نشان میدهد
بافت کبد چرب

 

 

درمان کبد چرب با استفاده از دمنوش

اگر می خواهید کبد خود را پاکسازی کنید به شما پیشنهادی عالی داریم. شرکت معتبر دمنوش های نیوشا همه چیز را برای شما آماده کرده و در بهترین و با کیفیت ترین حالت ممکن به شما ارائه می دهد. دیگر نگران پیدا کردن گیاهان دارویی با کیفیت نخواهید بود. نگران آماده سازی گیاهان مختلف برای درست کردن دمنوش نخواهید بود.

پاکسازی کبد و درمان چربی کبد با استفاده از طب سنتی هیچگاه به این آسانی و اثر بخشی نبوده است. ما طی چندین سال تجربه دریافته ایم که مصرف دمنوش های مخصوص کبد چرب تولیدی در شرکت نیوشا در پاکسازی کبد و رفع علائم کبدهای چرب بسیار موثر می باشد.

 

بنابراین پیشنهاد می کنیم در صورتی که دچار عارضه چربی کبد هستید حتماً از پک های پاکسازی کبد با استفاده از دمنوش نیوشا استفاده نمایید و معجزه طبیعت را در طی دوران مصرف آنها ببینید.

 

 

ان تصویر پک پاکسازی کبد است
پک درمان کبد چرب نیوشا

 

 

همچنین می توانید برای تهیه این پک پاکسازی کبد با استفاده از دمنوش های نیوشا با شماره ۰۹۳۰۰۰۹۱۳۴۰ تماس گرفته و یا با کلیک روی دکمه های زیر در شبکه های اجتماعی بصورت رایگان مشاوره شوید:

 

 

 

مشاوره رایگان دمنوش نیوشا از طریق واتساپ

 

 

مشاور تلگرامی دمنوش نیوشا

سوالات متداول

علائم کبد چرب چیست؟

در مراحل اولیه، کبد چرب اغلب بدون علامت است. با پیشرفت بیماری، ممکن است علائمی مانند خستگی، ضعف، کاهش وزن، درد شکم، زردی پوست و چشم‌ها و تورم پاها ظاهر شود.

آیا کبد چرب قابل درمان است؟

بله، کبد چرب قابل درمان است. درمان به شدت بیماری و عوامل زمینه‌ای بستگی دارد. معمولاً درمان شامل تغییر سبک زندگی، کاهش وزن، کنترل قند خون، کاهش چربی خون و در برخی موارد مصرف دارو است.

آیا کبد چرب قابل پیشگیری است؟

بله، با رعایت سبک زندگی سالم می‌توان از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کرد. این شامل تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم، حفظ وزن سالم و کنترل بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و فشار خون است.

چگونه می‌توان کبد چرب را تشخیص داد؟

آزمایش خون: افزایش آنزیم‌های کبدی در آزمایش خون می‌تواند نشان‌دهنده بیماری کبد باشد.
سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی می‌توان میزان چربی در کبد را اندازه‌گیری کرد.
سی تی اسکن: این روش تصویربرداری برای ارزیابی دقیق‌تر کبد استفاده می‌شود.
بیوپسی کبد: در برخی موارد، برای تشخیص قطعی و ارزیابی شدت بیماری، ممکن است نیاز به نمونه‌برداری از کبد باشد.

 

 

 

دسته‌بندی کبد چرب
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روبیکا
سبد خرید

No products in the cart.

تخفیف ویژه فقط امروز

10% تخفیف برای خرید بالای 700 تومن

ارسال رایگان برای سفارشات بالای 500 تومن

کد تخفیف: aban

این کد تخفیف را در سبد خرید خود اعمال کنید