چای ترش یا چای قرمز طبع سرد و خشک دارد. چای ترش یک منبع غنی از آهن و آنتی اکسیدان ها است.
مصرف چای ترش به اعتدال دمای بدن در فصول گرم کمک میکند. این نوشیدنی ، نقش موثری در اعتدال دمای بدن، به ویژه در افرادی که دارای مزاج گرم هستند، دارد. همچنین به این خاطر که چای ترش دارای طبع سرد و خشک است. افراد بهتر است از آن در فصل بهار که مزاج گرم و تر و تابستان که طبع گرم و خشک دارد استفاده شود. در بدن مکانیسم هایی وجود دارند که با مصرف مواد غذایی و گیاهان دارای طبع سرد و گرم فعال میشوند تا دمای بدن را متعادل سازند، عنوان کرد: مصرف چای ترش با افزایش تعریق بدن موجب کاهش دما و در نهایت خنک شدن بدن میشود.
متخصصان توصیه میکنند افرادی که دارای مزاج سرد هستند، باید احتیاط را در استفاده از چای ترش حتی در تابستان رعایت کنند. این افراد میتوانند این چای را همراه با عسل میل کنند. این گروه از افراد بهتر است از نوشیدن چای ترش در زمستان به طور اکید خودداری کنند.
همچنین مصرف چای ترش به علت داشتن ویتامین C.سبب تقویت کردن سیستم ایمنی بدن میگردد. همچنین این گیاه به دلیل دارا بودن موادی مانند پکتین، موسیلاژ، پلیفنولها، اسید سیتریک واسید هیبیسکوس دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است.
مصرف چای ترش سبب کاهش یافتن کلسترول بد میگردد و از گرفتگی رگ ها جلوگیری میکند. این گیاه همچنین با مهار کردن تولید آمیلاز موجب کاهش جذب کربوهیدرات ها می شود.
محققان چای ترش را یک مکمل درمانی برای بیماریهایی نظیر اختلالات قلبی و عروقی، قند، فشار و چربی خون به شمار می آورند. مصرف این گیاه تاثیر مورد توجه ایی در کاهش تب و حرارت بدن و رفع چاقی دارد.
همچنین محققان طب سنتی مصرف چای ترش به همراه گیاهان دارویی دیگری نظیر اسطخودوس، بابونه و سنبلالطیب که نقش موثری در آرامش اعصاب و قلب دارند. سبب کم شدن ناراحتی های روحی و روانی مثل استرس و اضطراب میگردد.
پژوهشگران طب سنتی با بیان اینکه چای ترش به خاطر اینکه حاوی ترکیباتی مانند هیپولیپیدمی و هیپوگلیسمی است. برای بهبود و کاهش علائم افراد مبتلا به دیابت مفید است. مصرف این گیاه موجب کنترل فشار و قند خون عصبی و تقویت قلب میشود.
همچنین لازم به ذکر است که چای ترش به خاطر داشتن ترکیبات مفید آنتی اکسیدانی میتواند سبب پاکسازی بدن از سموم شود. چای ترش را میتوان یکی از بهترین پاکسازی کننده بافت های بدن و سلول های کبد به شمار آورد. بنابراین به خاطر دلایل ذکر شده. بهره گیری از این گیاه فوق العاده تاثیر چشمگیری در افزایش طول عمر و سلامتی انسان می گذارد.
قابل ذکر است که در زمان باستان از چای ترش به عنوان رفع کننده عوارض پیش آمده از بیماری های قلبی و عروقی استفاده می گشته. همچنین چای ترش میتواند باعث کاهش فشار خون و خنک کننده بدن باشد. از این گذشته، نوشیدن چای و دمنوش این گیاه موجب کنترل کلسترول بد خون، که در گرفتگی رگ ها نقش دارد، میشود. و در نتیجه از گرفتگی عروق و به وجود آمدن سکته های مغزی و قلبی جلوگیری میکند.
این دمنوش فوق العاده باعث اختلال های کبدی، کاهش غلظت و تصفیه خون نیز میگردد.
محققان و پژوهشگران طب سنتی اضافه کردند که. افراد جهت تهیه دمنوش چای ترش میبایست قبل از مصرف آن را پودر کنند. یا پودر شده آن را تهیه نمایند. و پس از اینکه این چای به مدت حدود بیست دقیقه دم کشید آن را میل کننند. همچنین درصورت تمایل میتوانند چای ترش خود را را به همراه لیموترش تازه، دارچین و یا عسل میل کنند. همچنین افراد میتوانند چای ترش را پس از سرد شدن به همراه عسل بنوشند.
متخصصان طب سنتی توصیه کرده اند اشخاصی که به افت فشار و قند خون مبتلا هستند، از این چای استفاده نکنند. زیرا همانطور که گفته شد چای ترش باعث کاهش فشار خون میگردد. همچنین زنان باردار و شیرده و اشخاصی که طبع سرد دارند، میبایست از نوشیدن چای ترش اجتناب کنند. و در صورت مصرف باید حتماً آن را همراه با مقداری عسل میل کنند. اشخاص سرد مزاج میتوانند چای ترش را به شکل رقیق و به مقدار خیلی کم (حدود یک چهارم قاشق چای خوری) استفاده کنند.
و در نهایت قابل ذکر است که افرادی که مزاج گرم و فشار خون بالا دارند، بسته به تمایل میتوانند روزانه ۳ تا ۴ لیوان چای ترش مصرف کنند. این گروه از اشخاص میتوانند در هر بار میزان حدود نصف قاشق تا یک قاشق چای خوری از این گیاه را دم کنند. چای ترش به این خاطر که دارای کالری بسیار کم و فاقد کافئین است. میتواند با از بین بردن چربی های مضر بدن سبب لاغری شود.
امیدواریم پس خواندن این مقاله با فواید زیاد چای ترش یا چای قرمز آشنا شده باشید. و از نوشیدن این چای در فصول گرم برای اعتدال دمای بدن غافل نشوید.