گیاهانی که حاوی مقدار مناسبی از ویتامین ث، کافئین، منیزیم، آهن و مواد مغذی دیگر هستند. میتوانند با خستگی مقابله نمایند. و انقباض عضلانی را کم کنند. جوشاندهی این گیاهان خستگیهایتان را از بین مبیرند و شما را به آرامش میرساند.
جهت آشنایی با جوشانده های ضد خستگی و تقویت کننده با ما در ادامه مطلب همراه شوید.
جوشاندهی رزماری
ساقه و برگهای گیاه رزماری تقویت کننده هستند. هنگامی که احساس خستگی زیادی دارید این گیاه به شما کمک میکند تا خستگیهایتان را از بین ببرید.
روش تهیه
مقدار سی گرم ساقه رزماری را در حدود یک لیتر آب در حال جوش بریزید. و بگذارید تا به مدت پانزده دقیقه بجوشد. سپس محلول را صاف نموده و به مدت زمان یک ماه، قبل از وعده های غذایی یک فنجان بنوشید. در حقیقت یعنی روزی سه فنجان. قابل ذکر است که گیاه رزماری مشکلات گوارشی را نیز برطرف میکند.
توجه داشته باشید که این گیاه برای اشخاصی که سابقه بیماری صرع یا غش دارند. و همچنین برای خانم های باردار و کودکان کم سن توصیه نمیشود.
جوشاندهی پرتقال
دلیل این که پرتقال خستگی را کاهش میدهد این است که در هر صد گرم این میوه حدود پنجاه و سه میلی گرم ویتامین ث وجود دارد.مصرف یک عدد پرتقال در روز نیاز روزانه ما را به این ویتامین تأمین میکند. هنگامی که احساس خستگی فیزیکی میکنید به سراغ پرتقال بروید و این معجون را تهیه کرده و میل کنید.
روش تهیه
یک پرتقال را آب گرفته. درون یک فنجان بریزید. و در صورت تمایل یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید. سپس فنجان را با آب جوش پرکرده و مخلوط کنید. پیش از رفتن به رخت خواب این معجون را میل نمایید. و اگر زیاد خسته شده اید میتوانید این جوشانده را تا زمانی که حالتان بهتر شود فراهم و میل کنید. برای این جوشانده هیچ مورد منع مصرفی وجود ندارد و به دلخواه میتوانید میزان آب پرتقال و عسل را تغییر بدهید. این نوشیدنی برای بهبود کسالت بیماری ها نیز مناسب است.
جوشاندهی گیاه جنسینگ
سه تا هشت درصد ریشه گیاه جنسینگ از مادهای به اسم “جینسنوزید” تشکیل شده است. که یک مادهی بسیار تقویت کننده به شمار می آید. همچنین این گیاه دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری است. در هنگامی که دچار خستگی های معمولی روزانه هستید و یا دوره نقاهت بیماری را میگذرانید. جوشاندهی این گیاه به بهبود حالتان کمک میکند.
روش تهیه
مقدار سه گرم ریشه خرد شده گیاه جینسنگ را با یک لیوان آب جوش به مدت زمان ده تا پانزده دقیقه بجوشانید. سپس محلول را صاف نموده و صبح ها یک فنجان بنوشید. از این جوشانده میتوانید حداکثر به مدت پانزده روز استفاده نمایید.
همچنین این گیاه ضداسترس میباشد. ولیکن باید بدانید که مصرف دراز مدت آن موجبتحریک اعصاب میشود. توجه کنید که استفاده از جینسینگ به زنان باردار، کودکان زیر شانزده سال و همچنین به افرادی که دچار بیخوابی، فشارخون بالا یا سابقهی بیماری سرطان سینه هستند توصیه نمیگردد.
جوشاندهی جو دو سر
جو دو سر دارای ویتامین E، پروتئین و مواد معدنی است که بدن را تقویت مینماید. هنگامی که دچار خستگی فیزیکی یا روحی گذرا و معمولی شده باشید این جوشانده به شما کمک میکند.
روش تهیه
به مدت پنج تا ده دقیقه یک قاشق غذاخوری جو دو سر خشک را با مقداری حدود یک لیتر آب بجوشانید. سپس محلول را از صافی رد کرده. و یک فنجان از این جوشانده را هر روز به مدت یک ماه میل نمایید. اگر مقدارهای داده شده را صحیح رعایت کنید دچار هیچ نوع مسمومیتی نخواهید شد. تاکنون هیچ مورد تأثیر مضر یا منع مصرف برای جو دوسر گفته نشده است. لازم به ذکر است که جو دو سر خواص ضد استرسی نیز دارد.
چای سبز با نعناع
چای سبز با نعناع برگ های چای سبز دارای کافئین و ویتامین های آ،ث و E میباشند. هنگامی که احساس خستگی دارید بدون تعلل به سراغ چای سبز بروید.
روش تهیه
یک قاشق چای خوری چای سبز را در یک فنجان آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه بجوشانید. سپس چای را صاف نموده و کمی نعنا به آن اضاف کنید. اضافه کردن نعنا موجب میشود که خواص تقویت کنندگی چای سبز بیشتر شود. بهتر است روزانه قبل از ساعت پنج بعد از ظهر دو تا سه فنجان چای سبز بنوشید.
دقت کنید که زنان باردار و کودکان میبایست مصرف چای سبز را محدود کنند. اگر به کم خونی دچار هستید بیش از چهار فنجان در روز از این چای ننوشید. چای سبز خواص ضد پیری دارد و به هضم بهتر غذا نیز کمک میکند.
جوشانده دارچین
جوشانده دارچین موجب تحریک بدن میشود. و خستگی را رفع مینماید. میتوانید هنگامی که احساس خستگی جزئی دارید سراغ دارچین بروید.
روش تهیه
برای هر فنجان آب سرد دو قاشق چای خوری پر، چوب دارچین بریزید. در ظرف را قرار داده و بگذارید با شعله کم بجوشد. هنگامی که آب به جوش آمد شعله را خاموش کرده و بگذارید به مدت پانزده دقیقه دم بکشد. هر روز ۴ فنجان از این جوشانده را به شکل سرد یا داغ میل کنید. تا احساس خستگیتان رفع شود.
توجه داشته باشید که برای استفاده از دارچین مورد منع مصرف وجود ندارد. اما بهتر است بیشتر از میزان ذکر شده نیز مصرف نکنید. این ادویه همچنین مشکلات دستگاه گوارش و بیاشتهایی را نیز بهبود میبخشد.